Implicarea în comunitate este o modalitate activă de auto-cunoaștere, de auto-realizare a potențialului personal într-un domeniu care te reprezintă / preocupă și care are ca rezultat binele comunității.

Astfel, 23 de tineri au participat la cursul ActivEu deoarece doresc să contribuie la realizarea și punerea în practică a unui proiect în domeniul în care ei și l-au ales: educație, mediu, social și cultură. S-au format 4 echipe de lucru cu următoarele teme: poluarea din parcurile din Timișoara, dezvoltare personală a elevilor de clasa a X-a de la Liceul Teoretic “W. Shakespeare” și Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva”, prevenirea abandonului copiilor Spitalul de copii „Luis Țurcanu” și Maternitatea „Bega”, respectiv integrarea prin cultură a copiilor emigranți de la Aidrom.

Ca un exemplu concret de proiect activ implementat de tineri liceeni, am invitat-o pe Gloria Moroșan, PR al Team CSH de la Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva”.

Programul de formare a fost susținut de Ioana Popescu și Claudia Bencec și face parte din proiectul Ce FACI, Te FACE! finanțat de Fundația Alber, Asociația Enable, Asociația Firește și partenerii lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.