Cafeneaua tinerilor ::: ROST (13.12.2019)

Peste 20 de tineri au fost alături de domnul Ioan Savu și de amintirile domniei sale de la Revoluția din Timișoara. Deși au trecut 30 de ani de atunci, domnul Ioan Savu a povestit cu emoție și cu multe detalii tehnice cele mai importante momente petrecute din 16 decembrie 1989 până la alegerile din ianuarie 1990. Le-a împărtășit tinerilor cu lacrimi în ochi care au fost momentele lui de bucurie, de frică dar și de biruință. Le-a împărtășit cât de mult l-au ajutat credința în Dumnezeu, principiile și valorile moștenite de la părinții lui dar și cărțile citite în toate deciziile și negocierile la care a participat sau pe care le-a inițiat. În stare de criză, spunea domnul Savu „să faci mai întâi pacea, și abia apoi poți face dreptate”.
Le-a explicat că toate lucrurile care li se întâmplă au un rost, că nu suntem numai spectatori la propria viață, ci putem să ne și implicăm. Iar rostul vieții e să facă viață. La o răscruce, îi îndeamnă pe tineri să se întrebe: „drumul acesta servește vieții? Dacă da, e drumul bun!”
Apoi, ce credeți că le-a zis tinerilor legat de întrebarea: de ce merită să ne implicăm în cele ce se întâmplă în jurul nostru? Iar răspunsul domniei sale a fost: „Pentru că viața e o ștafetă, iei de la cei dinaintea ta, adaugi din bogăția sufletului tău, și dai celor de după tine. Important e să ai sufletul bogat!”
Mulțumim frumos domnule Ioan Savu pentru jertfa dumneavoastră, pentru viața liberă pe care ne-ați lasat-o!
Mulțumim Memorialului Revoluției pentru găzduirea evenimentului!

Un scurt material video cu domnul Ioan Savu se poate viziona aici.
Câteva review-uri:
„A fost o șansă de a cunoaște o parte din ceea ce familia mea a trăit.”
„Din punctul meu de vedere, a fost un act foarte mare de curaj și mă bucur cp au fost oameni care au vrut să facă o schimbare.”
„Impresionat. Trebuie să ne cunoaștem trecutul.”
„Mi s-a părut emoționat și mi-a plăcut că domnul Ioan ne-a povestit din mai multe puncte de vedere: familial, din mijlocul mulțimii!”

Evenimentul a fost susținut de Fundația Alber, Asociația Enable și Asociația Firește.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>