Din orice experiență înveți, asta dacă ții ochii și urechile deschise.

Ai șansa, din nou, să asculți experiențele unor profesioniști, de data aceasta în domeniul jurnalismului fie că visezi să fi jurnalist fie că nu.

Îți vor povesti despre provocările peste care ei au trecut, despre greșelile din care au învățat, și firește, despre succesele lor. Asta dacă îți dorești să devii mai bun și să te inspiri de la alții.

Și astfel, la Webinarul Gratuit “Partea Văzută și Nevăzută a unui Jurnalist” vei putea avea invitate acasă la tine pe Dite Dinesz și Luisa Tîrcă.

🆕E un eveniment marca Ce FACI, Te FACE! și este sponsorizat de Asociațiile AtelieR de Cuvinte și Firește.

😍Dite Dinesz este unul dintre jurnaliștii din România cu care ne mândrim, având în spate o vastă carieră.
Moderator, producător, redactor și realizator al mai multor programe culturale derulate pe TVR, Dite a fost, încă de la începutul profesiei sale, un om foarte pasionat de cultură, de România și de puterea comunității.
Această pasiune a condus la crearea seriilor “Izolaţi în România” de pe TVR1, care din 2006 aduce în ne deschide calea spre o lume la care nu aveam acces: lumea oamenilor izolați de pe potecile munților.
Ca recunoaștere a eforturilor sale în această direcție, Dite Dinesz a primit „Trofeul generozității” la Balul Vienez de la Timisoara din 26 noiembrie 2017. 

Iar în 2021 a luat premiul Prix Circom pentru cea mai buna producție europeană.

😍Iar Luisa Tîrcă este reporter în cadrul departamentului de știri al TVR (TVR Timișoara, TVR1, TVR2, TVR3, TVR Info) din anul 2017.
Realizează știri live de la diferite evenimente din zona de vest a țării, dar și internațional. Este de asemenea prezentatoare la Telejurnaluli Regional de pe TVR Timișoara, de pe TVR3.
A realizat deschiderea oficială a programului Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023.

Nu uita să-ți notezi întrebările, invitatele mele vor fi încântate să îți răspundă dacă participi live 📆joi-8 iunie de la ora ⏰18.00.

Vei auzi experiențele unor profesioniști, atât unei senioare cât și a unei junioare!

Vei vorbi cu profesioniști care își derulează activitatea ca reporter, moderator, producător, redactor și realizator de programe TV.

Așa că, marchează în calendar data de 📆8 iunie (de la ora ⏰18.00) și alătură-te jurnaliștilor în webinarul acesta super tare!

Vor fi cele mai bune 90 de minute pe care poți să le investești într-un webinar live care are legătură cu dezvoltarea ta personală.

Înscrie-te gratuit aici 👇
https://event.webinarjam.com/channel/CeFACI_Jurnalist
Spune și prietenilor tăi.

Pe curând!
Ioana Popescu, 0751515331

PS 📄Membrii cotizanți ai Asociației AtelieR de Cuvinte, au acces la proiectul educațional “Ce FACI, Te FACE!”, la acordul de parteneriat și la adeverința de coordonator proiect. Vezi mai puţin 

Vei auzi poveștile unor oameni (tineri și seniori), care au reușit să-și atingă scopurile în viață.⁣

Sunt sigură că știi multe despre beneficiile muzicii. Beneficii, pe care tu le poți folosi în orice carieră ți-ai dori!⁣

Ți-am pregătit acest webinar, pentru că știu cât de tare ai nevoie să stai de vorbă cu niște oameni, care au parcurs deja drumul pe care urmează ca și tu să-l parcurgi. ⁣

📆Save the date: luni, 07.02, ora 20:00.⁣

⚖️Așa că te aștept, indiferent de calea aleasă de tine. ⁣

Invitații mei, te vor învăța cum să păstrezi echilibrul între carierea ta principală și muzica, sau orice alt domeniu, care te inspiră pe tine. ⁣

Vei afla cum au ajuns
Daniel Simion, Adina Botezatu și Alexandru Cena să devină profesioniști în domeniul iubit de ei. ⁣

📮Înscrie-te la acest link.
⁣(verifică și în spam)⁣

🎼Hai, să vorbești și tu cu un compozitor, care este și director artistic, cu un profesor și dirijor, și cu un instrumentist, care este și colaborator cu trupe de muzică.⁣

Dacă te interesează cum au ajuns să-și atingă scopurile și peste ce provocări au trebuit să treacă, locul tău este aici!⁣

Pregătește-ți și întrebările, întrucît invitații mei vor fi încântați să îți răspundă.😊⁣

Pe curând, ⁣
Ioana Popescu, 0751515331⁣

P.S. Îți mai las odată link-ul unde te poți înscrie.⁣

Poate știi ce profesie îți alegi, poate nu știi.

Orice meserie ai alege, nu poți să știi de la început care sunt provocările și satisfacțiile profesiei respective. Asta o afli după ce dai cu capul, după ce te ridici și apoi pici și tot așa.

Din orice experiență înveți, asta dacă ții ochii și urechile deschise.

Poate ai persoane pe lângă tine care să te îndrume. Poate nu ai.

Ai șansa acum să ai invitate acasă la tine 3 artiști: actrița Ioana Bugarin, actrița și povestitoarea Giorgiana Popan și regizorul Adrian Sitaru.

Ei îți povestesc despre provocările văzute și nevăzute ale unui artist.

Îți prezintă atât despre reușite și greșelile care le-au făcut, cât și despre cum le-a influențat stilul de viață.

Vor fi cele mai bune 90 de minute pe care poți să le investești într-un webinar live care are legătură cu dezvoltarea ta personală

Accesează👉 aici pentru a primi link-ul unde vei putea viziona webinarul. 

Evenimentul este co-finanțat de Timotion, Asociațiile Firește și Enable Timișoara.

 

Ce este LOC de spus? (Psih. Speranța Munteanu)
LOC de spus s-a născut dintr-un vis. Un vis de adolescență și de sinceritate. Am plecat cu pași timizi la drum, dar cu inimi deschise și încredere. Am început cu câțiva copii, cu câteva teme propuse. Apoi am dezvoltat din ce în ce mai multe teme, nevoi, posibilități.

LOC de spus e un loc de întâlnire și a fost o experiență de îmbogățire inedită. Cu teme mai provocatoare sau mai puțin provocatoare, cu problematizări, cu respect față de adevărul fiecăruia dintre membrii grupului, cu dreptul fiecăruia de a vorbi, dar mai ales de a fi ascultat, înțeles și sprijinit.

LOC de spus este un loc în care au crescut prietenia și încrederea, au fost estompate diferențe, au fost lăsate jos granițe și solitudini. Un loc nu comod, ci provocator, dar plin de conținere și susținere, de ludic și creativitate.
Prin exerciții de creativitate – panel, brainstorming, metoda lotus am abordat teme ca adolescența, dragostea, intimitatea; prin exerciții de comunicare am exersat cum comunicăm și cum nu comunicăm, cum spunem chiar și ce nu vrem, cum ascultăm și cum nu ascultăm pe cel din fața noastră, am învățat cum corpul și tonul transmit mai mult decât cuvintele și cum privirea poate să spună tot sau să te piardă.
Am învățat cum să depășim blocajele și cum să avem mai mare încredere în noi și în ceilalți, cum modelele ne influențează și cât de mult, de ce e important să ne definim prin rolurile pe care le avem și cum ne definim prin felul în care ne văd ceilalți, cum emoțiile sunt bune și pot fi trăite, exprimate și asumate.
Am adus în acest loc probleme arzătoare legate de gen, diferențe, onestitate, relaționare, intimitate și modul în care ne raportăm la celălalt, am explorat lumea interioară si am definit lumea exterioară dorită.
Îmi amintesc momente cu emoții, cu lacrimi, cu râsete, cu ezitări, cu aplauze, cu umor, momente de dezbateri și momente de destăinuire și împărtășire. Dar nu îmi amintesc niciun moment de răutate, izolare, lipsă de respect sau refuz de a participa.

LOC de spus e mai mult decât un loc de spus, e un loc de trăit, întărit, sprijinit, un loc de învățare și un loc de întâlnire…cu ceilalți și cu tine însuți.

LOC de spus se desfășoară de două ori pe lună la FEAA – Mindshub, iar din toamnă o dată pe lună și la unul din partenerii noștri educaționali.

Activitate finanțată de Fundația Alber, Asociația Enable Timișoara, Asociația Firește și partenerii lor.

Temele discutate la LOC de spus au fost:
Repere și emoții (FEAA)
Îmi pasă de mine, deci contez (FEAA)
Să am curaj să mă văd, să am curaj să te văd (FEAA)
Asertivitatea sau cum sunt eu în fața ta (FEAA)
Comunicăm, ascultăm, povestim (FEAA)
Retrospective și perspective (FEAA)

Cu cărțile pe față (FEAA)
Cine sunt? Ce vreau? (FEAA, Lic. Teoretic “David Voniga” – Giroc, Colegiul Național Bănățean, Liceul Teoretic “Grigore Moisil “)
Roluri, locuri, activități (FEAA)
Crede în tine și în ce poți face! (FEAA)
AMOR: afecțiune, manifestare, onestitate, relaționare … și tot ce îți este frică să întrebi (FEAA)
Cine sunt eu? Diferențe de gen (FEAA)
Spontan și cretiv (FEAA)
Lumea mea (FEAA)
Conexiuni cu lumea magică a vieții mele (FEAA)

Târgul adolescenților inventatori (FEAA)
Dăruim și colindăm (FEAA)
Ce înseamnă pentru mine dezvoltarea personală și cum mă dezvolt eu? (FEAA, Liceul Teoretic “Iulia Hasdeu”, Lugoj)
Cum să spui o poveste despre tine (FEAA)
Pe cont propriu (Atelier ON-LINE)
Investește în prieteni! Atelier ON-LINE)
Curiozitate și compasiune (Atelier ON-LINE)
Experiențe și noi începuturi (Pădurea Verde)
Curajul pentru noi începuturi (Parcul Carmen Sylva)
Cum să fiu inteligent emoțional
Încrederea Emoțională 
Am un plan, știu să cresc

 

 

 

 

 

Poate știi ce profesie îți alegi, poate nu știi.

Orice meserie ai alege, nu poți să știi de la început care sunt provocările și satisfacțiile profesiei respective. Asta o afli după ce dai cu capul, după ce te ridici și apoi pici și tot așa.

Din orice experiență înveți, asta dacă ții ochii și urechile deschise.

Poate ai persoane pe lângă tine care să te îndrume. Poate nu ai.

Ai șansa acum să ai invitate acasă la tine 4 persoane care profesează ca psiholog: Gabriela Bugarin, Mariana Iridon, Speranța Munteanu și Sofia Damșe.

Ele vor îți povestesc despre provocările văzute și nevăzute ale unui psiholog.

Îți prezintă atât despre reușite și greșelile care le-au făcut, cât și despre cum le-a influențat stilul de viață.

Vor fi cele mai bune 90 de minute pe care poți să le investești într-un webinar live care are legătură cu dezvoltarea ta personală

Vizionează înregistrarea webinarului 👉 aici.

Evenimentul a fost co-finațat de Fundația Alber, Asociațiile Firește și Enable Timișoara.

 

AtelieR GRATUIT de dezvoltare personală pentru TINEri
Un loc în care să fii tu însuți, să te deschizi, să-ți explorezi lumea interioară.
Un loc ușor incomod, provocator, dar bazat pe încredere și deschidere.

🔴 TEMA: Am un plan, știu să cresc

💡 Ce experimentezi?
– îți identifici nevoile specifice vârstei
– îți faci o analiză personală obiectivă
– îți dezvolți planul individual pe termen scurt, mediu și lung

Pentru cine nu a mai participat, detalii despre LOC de spus la acest link.

📅 MARȚI-23.02, ora 18.00

🏠 în Timișoara (locația ți-o comunicăm în emailul de confirmare a înscrierii)

👩‍🏫 Activitate SUSȚINUTĂ de psh. Speranța Munteanu.

Dacă ești interesat te invit să te 🎯 ÎNSCRII la acest link, deoarece locurile sunt limitate. 
Accesul este gratuit. Dă share prietenilor tăi!

☎️ DETALII: 0726899511 (Speranța Munteanu)

Activitate sponsorizată de Fundația Alber, Asociațiile Enable și Firește.

O Oră de Istorie Nemaipomenită!

Domnul Ioan Savu, invitatul Cafenelei Tinerilor – ROST le-a explicat tinerilor că toate lucrurile care li se întâmplă au un rost, că nu suntem numai spectatori la propria viață, ci putem să ne și implicăm. Iar rostul vieții e să facă viață. La o răscruce, îi îndeamnă pe tineri să se întrebe: „drumul acesta servește vieții? Dacă da, e drumul bun!”

Apoi, ce credeți că le-a zis tinerilor legat de întrebarea: de ce merită să ne implicăm în cele ce se întâmplă în jurul nostru?
Iar răspunsul domniei sale a fost: „Pentru că viața e o ștafetă, iei de la cei dinaintea ta, adaugi din bogăția sufletului tău, și dai celor de după tine. Important e să ai sufletul bogat, să ai tot timpul în gând și suflet – frumosul, binele și utilul!”
Mulțumim frumos domnule Ioan Savu pentru jertfa dumneavoastră, pentru viața liberă pe care ne-ați lasat-o!

Evenimentul se pare că a fost cu ROST. Nu o spunem noi, ci participanții noștri:
“Sunteti un om minunat! Va multumim pentru aceasta lectie de viata si de istorte!” (Adriana-Elena)
“Asemenea cuvinte mai rar auzite în ziua de astăzi.” (Cornelia)
“Nu am cuvinte să îmi exprim starea de bine și de fericire pe care ne-ati oferit-o acum în acestă minunată oră, vă respect și vă mulțumesc pentru această lecție de istorie și pentru cuvintele minunate!” (Șerban Florina)
“Va multumesc pentru toate cuvintele și lecțiile acestea de viața! Sunteti un om cum rar mai vezi in ziua de astăzi! V-as asculta ore in șir și nu m-as mai opri!” (Tănăsescu Cosmina Diana)
„A fost o șansă de a cunoaște o parte din ceea ce familia mea a trăit.”
„Din punctul meu de vedere, a fost un act foarte mare de curaj și mă bucur cp au fost oameni care au vrut să facă o schimbare.”
„Impresionat. Trebuie să ne cunoaștem trecutul.”
„Mi s-a părut emoționat și mi-a plăcut că domnul Ioan ne-a povestit din mai multe puncte de vedere: familial, din mijlocul mulțimii!”

Evenimentul a fost co-finanțat de Fundația Alber, Asociațiile Firește și Enable Timișoara și organizat în parteneriat cu Liceul Teoretic ”Alexandru Marghiloman”, Buzău.

Înregistrarea evenimentului se poate vizualiza la acest link începând cu min. 3.20.

Evenimentul este postat și pe IG sau Facebook

 

Vrei să fii mai persuasiv în ceea ce spui?
Vrei să fii mai deschis și pregătit să experimentezi situații noi?
Vrei să te faci auzit și ascultat atunci când ești într-un grup de oameni?
Vrei să știi cum să preiei inițiativa și să ai mai mult curaj?
Vrei să știi cum să fii autentic în prezentările pe care le faci?
Vrei să știi cum să (te) relaxezi în momentele tensionate?

Vizionează AICI înregistrarea Webinarului de Public Speaking pentru TINEri și beneficiază de experiența de 9 ani a Giorgianei  Popan ca povestitoare participantă la festivaluri internaționale de storytelling din lumea întreagă și organizatoare a Festivalului Internațional de Storytelling ”Magia Cuvântului”.

Spune și prietenilor tăi! 

Evenimentul a fost co-finanțat de Fundația Alber, Asociația Firește și Asociația Enable Timișoara.

Prea multe alegeri nu sunt întotdeauna de ajutor, mai ales atunci când trebuie să-ți alegi cariera și să decizi care este calea potrivită pentru tine. Ca să aflii tendința actuală privind alegerea carierei este suficientă o simplă privire pe profilurile de pe LinkedIn și observi că drumul tradițional de planificare a carierei nu mai este azi de actualitate.
Finalizarea unei facultăți și gasirea unui job în domeniu, job în care să stai pe termen lung nu mai este azi alegerea tinerilor profesioniști, azi cei mai mulți aleg să schimbe companiile, echipele de lucru și industriile pe tot parcursul carierei.
În calitate de tânăr profesionist, vei avea avantajul de a putea să faci o mulțime de alegeri pe parcursul carierei tale, dezavantajul este că nu toate alegerile sunt bune pentru tine.

AtelieRul este SUSȚINUT de psiholog Gabriela Bugarin și realizat în parteneriat cu Grow Center. Gabriela este consilier în carieră, Practitioner în Executive Coaching, Psihoterapeut cu formare în Analiza Sistemică și Terapie familială.  În 2006, după mai mulți ani ca HR Mg. a avut idea construirii propriului business în resurse umane și astăzi IHM Total Consult este în Top 5 companii de HR la nivel național. A condus echipe și format echipe, DAR… dincolo de toate aceste realizări profesionale, este soție și mamă a două fete minunate, Ioana și Mara care o ajută să vadă perspective noi și care i-au oferit șansa să “crească“ alături de ele.

Despre aceste lucruri poți afla la Webinarul Gratuit Cum aflu ce mi se potrivește în carieră? din 10 noiembrie de la ora 18.30.

Te invit să te vizionezi la acest link înregistrarea webinarului.

Parteneri media: TVR Timișoara, Radio Timișoara, Kiss FM, TV UVT, TION, Timișoreni, Official Media, Știri pentru copii.

Evenimentul a fost organizat până în prezent atât live la Universitatea Politehnica Timișoara, Facultatea de Management în Productie si Transporturi, respectiv la Liceul Teoretic William Shakespeare și Liceul Teoretic Grigore Moisil. cât și ON-LINE (21.09.2020 cu sprijinul Consiliului Județean Timiș).

Evenimentul a fost co-finanțat de Fundația Alber, Asociațiile Enable și Firește.

Un scurt interviu cu Gabriela Bugarin de la Qub TV poți urmări mai jos.

 

 

 

 

Cafeneaua Tinerilor-Povestea Succesului, un loc în care tinerii au aflat din ingredientele obținerii succesului de la Horia Damian, Research & Development Manager al grupului LASTING cu activitate managerială și antreprenorială de peste 15 ani.
 
Subiectul interesant al Cafenelei a fost prezentat de Horia având ca inspirație cărțile „Excepționalii, povestea succesului” de Malcolm Gladwell și „Micul ghid al talentului” de Daniel Coyle.
 
Una din condiții se pare că e să investești cel puțin 10.000 ore în ceea ce vrei să fii bun.
A povestit despre viața lui: Mozart, Bill Joy, Bobby Fischer, Bill Gates și Beatles.
Să fie chiar așa de simplu?
Psih.Lewis Terman a constatat că „intelectul și reușita nu sunt nici pe departe perfect corelate”
 
O altă condiția pentru succes e: inteligența socială. Ea presupune formarea unei experiențe, atitudini, abilități de comunicare. În plus e important și contextul familial.
La fel de importante sunt domeniul și cultura locală în care vrei să te dezvolți.
 
De asemenea trebuie să ai starea potrivită legată de atenție, conectare, construcție, alertă, focus, greșală, repetiție, oboseală, limită și prezența.
Și în același timp e importantă perspectiva de a investi pe termen lung în domeniul în care dorești să ai succes.

Pentru cine este interesat să vizioneze înregistrarea webinarului, aceasta se poate face la acest link.

Evenimentul s-a desfășurat cu sprijinul Fundației Alber, Asociației Enable Timișoara, Asociației Firește.

☎️ DETALII: 0751515331 (Ioana Popescu).