O Oră de Istorie Nemaipomenită!

Domnul Ioan Savu, invitatul Cafenelei Tinerilor – ROST le-a explicat tinerilor că toate lucrurile care li se întâmplă au un rost, că nu suntem numai spectatori la propria viață, ci putem să ne și implicăm. Iar rostul vieții e să facă viață. La o răscruce, îi îndeamnă pe tineri să se întrebe: „drumul acesta servește vieții? Dacă da, e drumul bun!”

Apoi, ce credeți că le-a zis tinerilor legat de întrebarea: de ce merită să ne implicăm în cele ce se întâmplă în jurul nostru?
Iar răspunsul domniei sale a fost: „Pentru că viața e o ștafetă, iei de la cei dinaintea ta, adaugi din bogăția sufletului tău, și dai celor de după tine. Important e să ai sufletul bogat, să ai tot timpul în gând și suflet – frumosul, binele și utilul!”
Mulțumim frumos domnule Ioan Savu pentru jertfa dumneavoastră, pentru viața liberă pe care ne-ați lasat-o!

Evenimentul se pare că a fost cu ROST. Nu o spunem noi, ci participanții noștri:
“Sunteti un om minunat! Va multumim pentru aceasta lectie de viata si de istorte!” (Adriana-Elena)
“Asemenea cuvinte mai rar auzite în ziua de astăzi.” (Cornelia)
“Nu am cuvinte să îmi exprim starea de bine și de fericire pe care ne-ati oferit-o acum în acestă minunată oră, vă respect și vă mulțumesc pentru această lecție de istorie și pentru cuvintele minunate!” (Șerban Florina)
“Va multumesc pentru toate cuvintele și lecțiile acestea de viața! Sunteti un om cum rar mai vezi in ziua de astăzi! V-as asculta ore in șir și nu m-as mai opri!” (Tănăsescu Cosmina Diana)
„A fost o șansă de a cunoaște o parte din ceea ce familia mea a trăit.”
„Din punctul meu de vedere, a fost un act foarte mare de curaj și mă bucur cp au fost oameni care au vrut să facă o schimbare.”
„Impresionat. Trebuie să ne cunoaștem trecutul.”
„Mi s-a părut emoționat și mi-a plăcut că domnul Ioan ne-a povestit din mai multe puncte de vedere: familial, din mijlocul mulțimii!”

Evenimentul a fost co-finanțat de Fundația Alber, Asociațiile Firește și Enable Timișoara și organizat în parteneriat cu Liceul Teoretic ”Alexandru Marghiloman”, Buzău.

Înregistrarea evenimentului se poate vizualiza la acest link începând cu min. 3.20.

Evenimentul este postat și pe IG sau Facebook

 

One comment

  • Bulata Andreea

    Bulata Andreea

    Am fostt anul trecut la acest eveniment susținut de Ioan Savu care ne-a vorbit despre el si ne-a povestit cum a fost la revoluție. Ne-a dat si filmulețe sa vedem si a fost interesant ce ne-a vorbit.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.