Ce FACI, Te FACE

Când alții vorbesc de școală, eu vorbesc de vacanță. Și când mă gândesc la vacanță mă gândesc la minunata tabără Ce faci, te face! desfășurată în perioada 1-7 septembrie într-un cadru de vis, la Pensiunea Ana, localitatea Marga, județul Caraș Severin.
Împreună cu 25 de tineri temerari și o echipă plină de entuziasm am plecat la drum să explorăm noi căi, să ne cunoaștem pe noi și să ne depășim limitele.
După prima zi, în care ne-am cunoscut, am stabilit reguli și cadre de învățare, a doua zi am început cu spor cu jocuri de cooperare si comunicare, de analiza a echipelor și de cunoaștere. Am stabilit recorduri la cursa de alergare și am împărtășit celorlalți din cărțile pe care le citim.
A urmat o zi de autogospodărire, am făcut foc, mâncare, pâine, am prins pește și am făcut o masă câmpenească pe cinste. Daniel Dacilă le-a vorbit despre frumusețe și ce înseamnă această în epoca noastră. Ziua a culminat cu un concert si atelier muzical cu diverse genuri de muzica, prezentat de Alex Cena.
Ziua de miercuri a fost una pentru minte si suflet. Părintele Gabriel Marineasa le-a vorbit copiilor despre comunism cu tot ce a însemnat el, le-a împărtășit povești despre muzică, revoluție, spiritualitate și adevăr. A continuat cu un atelier despre succes și câtă muncă se ascunde în spatele succesului, susținut de Horia Damian. Ziua s-a încheiat cu două ore de jocuri de mișcare și fotbal pe stadionul din localitate.
Joi doamna Violeta Radosav le-a vorbit copiilor despre sănătate trupească și sufletească într-un cadru prietenos si fascinant, cu deschidere si comunicare firească și aproape de ei. A urmat modulul de supraviețuire de 48 de ore, susținut de Mihai Vladu, un modul provocator, plin de adrenalină și de aventură, dar care a presupus cooperare, comunicare, răbdare, atenție, perspicacitate și punctualitate. Prim ajutor, foc, adăpost, bagaj de urgență, orientare în natură sunt doar câteva domenii din cele care au fost abordate în acest modul.
În fiecare dimineață am alergat împreună și ne-am trezit unii pe alții. Unii mai greu, alții mai ușor.
Poate că trebuie să menționez că pe parcursul întregii tabere au renunțat la telefoane. Iar la final au marturisit că tare bine este fără ele.
E greu să surprinzi telegrafic stări, emoții, trăiri, prietenie, legături nevăzute. Dar știu că alături de acești copii la început de drum toți am simțit firul nevăzut al curajului, al entuziasmului, al prieteniei, al schimbării. O săptămână cât o viață, iar fiecare zi trăită acolo părea una fără sfârșit. Și cum a spus unul dintre participanți, fiecare zi a avut frumusețe și puncte culminante. Nu a fost ușor, dar a meritat fiecare clipă trăită în această minunată experiență.

Coordonator tabăra, psh. Speranța Munteanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.